Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei nyári cukkinis lepény krumplival: a kis palacsintáknak nem lehet ellenállni


A pufi cukkinis lepények fokhagymás-tejfölös mártogatóssal gondoskodnak róla, hogy hús nélkül is jóllakj. 

A zöldségfasírtok tárháza szinte kimeríthetetlen: ebbe a ropogós cukkinis lepénybe krumpli, sárgarépa és petrezselyem is kerül. Akkor is tökéltes választás, ha spórolni szeretnél, ugyanis jóval olcsóbb, mint a darált húsos változat. Jól megy hozzá a fokhagymás, tejfölös mártogatós.

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 dkg reszelt sajt
👉 4 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 sárgarépa
👉 2 közepes krumpli
👉 2 tojás
👉 1 kis lila hagyma
👉 1 cukkini
👉 1 kis csokor petrezselyem
👉 
👉 bors
👉 olaj

A mártogatóshoz:

👉 2 dl tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A mártogatóshoz a tejfölt keverd ki a zúzott fokhagymagerezdekkel és a borssal. Tedd a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek, amíg elkészíted a lepényeket. A cukkinit reszeld le. Tedd egy szűrőbe, forgasd össze sóval, és hagyd állni. Tíz perc múlva nyomkodd ki belőle a levét, és tedd egy tálba. Add hozzá az apróra vágott lila hagymát és petrezselymet, reszeld bele a krumplit, a sárgarépát és a sajtot.

Üsd hozzá a tojásokat, sózd, borsozd, keverd jól össze, végül adagolj bele annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és kevés olajon, oldalanként három-négy perc alatt süsd ki őket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések