A cobbler az egyik legfinomabb gyümölcsös pite, amit most végre friss, zamatos barackkal is elkészíthetsz.
Lédús, egészséges őszibarackkal számos édességet feldobhatsz, így kerülhet piskótába, kevert tésztába és különféle pitékbe is. A cobbler elnevezés egy holland sütőedényre utal, amit az Amerikába kivándorló európaiak használtak. Alulra kerül a zamatos gyümölcs, a tetejére pedig a tésztagombócok. Nem megy el sok idő a süti elkészítésével, a végeredmény mégis mennyei. Vaníliás fagyival tálalva pedig még csábítóbb.
Hozzávalók 4 adaghoz
A tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg kristálycukor
👉 1.5 dl habtejszín
👉 1 db tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
A gyümölcsös réteghez
👉 70 dkg barack
👉 2 evőkanál barna cukor
👉 2 evőkanál étkezési keményítő
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál őrölt fahéj
👉 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
👉 1 csipet só
👉 tejszín vagy fagyi a tálaláshoz
Elkészítés:
A barackokat magozd ki, és vágd kisebb darabokra. Rakd egy tálba, tedd hozzá a barna cukrot, a keményítőt, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a szerecsendiót és a csipet sót. Keverd óvatosan össze, majd rendezd az ízesített barackokat a sütőformába.
A tésztához egy közepes méretű tálban dolgozd össze a tojást, a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport és a sót. Add hozzá a felkockázott hideg vajat, majd dolgozd össze gyors mozdulatokkal. Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd addig, amíg a tészta összeáll.
Vajazz ki egy közepes méretű sütőformát, rendezd el benne a barackokat, és kanalazd a tetejére a tésztát. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 35-40 percig, amíg a süti szép aranybarnára sül, alul pedig a barackok megpuhulnak.Vedd ki a desszertet a sütőből, és hagyd kicsit hűlni. Tálald langyosan vaníliafagylalttal vagy friss tejszínnel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések