A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megverték és kirabolták a hosszúpályi boltost, vádat emeltek ellenük


Kétszer is betörtek az idős sértetthez.  

A Debreceni Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatalkorú és két felnőttkorú vádlott ellen Hosszúpályiban, akik egy helyi idős férfi boltjából loptak, majd később megverték, készpénzt, csokoládét és szeszes italt vettek el tőle – írta közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak mindannyian Hosszúpályiban laknak és jó kapcsolatban állnak egymással. Az elkövetőknek tudomása volt arról, hogy a sértett Hosszúpályiban lévő házánál, az udvaron egy vegyesboltot üzemeltet. 2022. szeptember első felében a vádlottak közös elhatározást követően a késő esti órákban elmentek a sértetthez és a vegyesbolt árukiadó ablakának lemezét felfeszítve jelentős mennyiségű szeszes italt loptak el 46 ezer 50 forint értékben.

Rövid idővel később, 2022. szeptember 25-én a fiatalkorú és az egyik felnőtt vádlott előzetes megegyezésüknek megfelelően 22 óra körül ismét elmentek a sértetthez, a kerítésen keresztül bemásztak az udvarra. Az udvaron sétáló sértett észrevette az elkövetőket és felszólította őket, hogy hagyják el az ingatlanát. A vádlottak rátámadtak a férfira, a felnőtt vádlott kivette a sértett kezéből a botot, majd társával együtt többször megütötték a sértett fejét és arcát, aki ennek következtében a földre esett. A vádlottak a földön fekvő idős férfit többször megrúgták, közben alkoholt és készpénzt követeltek. A sértettet a fiatalkorú vádlott egy ott talált felmosónyéllel is megütötte. A vádlottak a sértettet bevitték a házba, ahol a felnőttkorú vádlott a szobákban értékek után kutatott és magához vette a férfi pénztárcáját a benne lévő 88 ezer forinttal együtt, továbbá egy üveg házi pálinkát, két dobozos sört, illetve egy kis dobozban tárolt 12 ezer forint váltópénzt – részletezte a főügyészség.

A vádlottak tovább fenyegették és készpénz átadására szólították fel a sértettet, aki tartva az újabb bántalmazástól, a nála lévő kulccsal az udvaron lévő vegyesbolt ajtaját kinyitotta, ahonnan a vádlottak közel 8 ezer forint értékű csokoládét, energiaitalt és szeszes italt loptak, majd elmentek.A sértettnek az elkövetők bántalmazása következtében test szerte könnyű sérülési keletkeztek, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, erejére és a sérülések helyére, a vádlottak szándéka nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülések okozására irányult.

Az főügyészség híradásából kiderült, hogy a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozása során a rendőrök a vádlottaktól a lopott árucikkek jelentős részét lefoglalták, majd visszaadták a sértettnek, így a bűncselekménnyel okozott anyagi kár részben megtérült.

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalkorú, és az egyik felnőttkorú vádlott ellen társtettesként elkövetett rablás bűntette, társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, továbbá társtettesként elkövetett lopás vétsége, míg a harmadik felnőttkorú vádlott ellen társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészég a vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a fiatalkorú vádlottat javítóintézeti nevelésre ítélje, a rablást megvalósító felnőttkorú vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésként tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. A lopás vétségét megvalósító harmadik vádlott kapcsán indítványt tett arra, hogy őt a járásbíróság elzárás büntetésre ítélje – zárta közleményét a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések