A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Megerőszakolom Jézust!” – Ordibálta a megvadult migránst


Egyre többször támadják meg a templomokat Európában a migránsok, akik nem hajlandók elfogadni, hogy más vallás is létezik a sajátjukon kívül, ráadásul olyan országban élnek, ahol nem az övék az őshonos. 

Egy svédországi migráns lefilmezte magát, amint betörte egy Stockholmhoz közeli külváros, Haninge katolikus templomának ablakait, miközben obszcén megjegyzéseket kiabált, többek között azzal fenyegetőzött.

„Svédország, most meg fogom erőszakolni Jézust odabent! Allahu akhbar!”

– üvöltözte megvadultan a migráns, miközben tombolt az utcán. A Samnytt svéd hírportál egy videót is közzétett a megdöbbentő esettel kapcsolatban.

A legutóbbi, 2017-es rendelkezésre álló adatok szerint Haninge lakossága mintegy 31 ezer fő volt, amelynek több mint 35 százaléka külföldi származású volt. Az egyházak már régóta támadások célpontjai Svédországban, különösen a migránsok által sűrűn lakott területeken. Például 2021-ben a Stockholm külvárosában, Rinkeby közelében található, 12. századi történelmi Spanga evangélikus-lutheránus templomot több gyújtóbombával támadták meg.

Ahogy arról korábban a V4NA is beszámolt, Európa-szerte ürülnek ki a templomok, ahogy a keresztények, főleg a gyakorló keresztények száma folyamatosan csökken a kontinensen. Rengeteg templom-épületet bontanak le, vagy kap új funkciót a korábbi imahely. Szállodák, szórakozóhelyek, edzőtermek vagy könyvtárak lesznek az egykori szakrális terek helyén.

A templomok némelyikét ruhaboltokká, éjszakai klubokká és szállodákká alakították át. A belgiumi Mechelenben a Szent Szív-templom már két éve zárva van, mivel az épületet kávézóvá és koncerthelyszínné alakítják át, amelyről a befektetők úgy vélik, hogy „új kulturális hot spot lesz Mechelen szívében”.

Belgiumban alakították át a legtöbb templomot. A Pew Research 2018-as tanulmánya szerint bár a belgák 83 százaléka állítja, hogy keresztényként nevelkedett, csak 55 százalékuk követi még mindig ezt a vallást, és csak 10 százalékuk mondja azt, hogy rendszeresen jár templomba.

A tendencia nem csak Belgiumban figyelhető meg, Olaszország és Németország templomait is hasonló célokra alakítják át, azonban ez a trend holland nyelvű északi régiójában, Flandriában a legmarkánsabb, ahol a városokban egykor átlagosan hat templom volt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések