A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvegyev legújabb vicce a NATO-csatlakozásról


Az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettesét, Dmitrij Medvegyevet gyakran nevezik „Putyin héjájának”, amiért a közösségi oldalain, nyilatkozataiban általában nyersen, gyakran nyomdafestéket nem tűrő módon fogalmaz. Éppen ezért a média kifejezetten „kedveli” Medvegyevet, talán az egyik legtöbbet idézett orosz politikus az elnök után. 

Most egy viccet osztott meg Telegram-csatornáján, amellyel a NATO-tagállamoknak és a védelmi szövetséghez csatlakozni vágyó országoknak szúrt oda.

– Pekka, miért akar az országunk a NATO-hoz csatlakozni? – kezdte a politikus. – Mert orosz fenyegetésnek vagyunk kitéve – érkezik a válasz. – De miért fenyegetnek minket? – folytatódik a vicc. 

Azért, Matti, mert csatlakozni akarunk a NATO-hoz

− szól a vicc csattanója.

A rövid párbeszédben szereplő keresztnevek arra engednek következtetni, hogy Medvegyev ez esetben nem feltétlenül Ukrajnára, inkább északnyugati szomszédjára, Finnországra utalhatott. A finnek Svédországgal együtt nyújtották be csatlakozási kérelmüket a NATO-ba még tavaly júniusban, Stockholmmal ellentétben Helsinki ugyanakkor már teljes jogú tagja a szövetségnek.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések