Az egyszerű csokis kevert és a sajttorta csodás kombinációja ez a mutatós, márványos süti.
Ha egyszerű, kevés munkával elkészíthető, mégis különleges sütire vágysz, a csokis-krémsajtos kevert kitűnő választás. A sütőben a tészta gyönyörű márványos mintázatot kap, ami látványban is lenyűgöző. A krémsajtos réteg fantasztikusan lágy. A csokin ne spórolj, sokkal finomabb lesz, ha minőségi alapanyagot használsz.
Hozzávalók 12 szelethez
A kakaós réteghez
👉 25 dkg vaj
👉 25 dkg étcsoki
👉 20 dkg kristálycukor
👉 10 dkg liszt
👉 4 db tojás
👉 3 evőkanál kakaópor
👉 1 csipet só
👉 1 teáskanál sütőpor
A krémsajtos réteghez
👉 50 dkg krémsajt
👉 10 dkg kristálycukor
👉 2 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a kis darabokra vágott étcsokit vízgőz fölött olvaszd össze a vajjal, majd add hozzá a kakaóport. Amikor egynemű a massza, húzd le a tűzről, és várd meg, míg legalább langyosra hűl.
Közben a tojásokat keverd ki jól a cukorral, és add hozzá a kihűlt csokis vajat. Végül forgasd bele a sütőporral, sóval vegyített lisztet, és keverd simára a masszát. A második réteghez a krémsajtot keverd össze a kétféle cukorral és a tojással.
Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a csokis masszát, majd kanalazd rá a krémsajtos réteget. Villával kicsit keverd össze, azaz márványozd. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-35 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések