A magyar konyha egyik legkedveltebb ételei közé tartozik a sűrű paradicsomos szószban főtt töltött paprika.
Nyáron friss, zamatos zöldségekből kötelező elkészíteni a hagyományos töltött paprikát. Szinte mindenkinek megvan a saját jól bevált családi receptje, de érdemes kísérletezgetni. Kipróbálhatod akár sütőben sütve is. Sokkal finomabb lesz a mártás, ha a víz egy része helyett paradicsomlevet használsz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 db tv-paprika
👉 50 dkg darált sertéshús
👉 50 dkg sűrítettparadicsom-konzerv
👉 10 dkg rizs
👉 1 l paradicsomlé
👉 1 db vöröshagyma
👉 3 evőkanál olaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál őrölt pirospaprika
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 evőkanál cukor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Először mosd meg alaposan a paprikákat, majd óvatosan vágd le a tetejüket, és távolítsd el a magokat és a fehér részeket. Ügyelj arra, hogy ne sértsd meg őket. Egy mélyebb lábosban melegítsd fel az olajat közepes hőfokon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd dinszteld meg.
A darált húst rakd egy tálba, és tedd hozzá a dinsztelt hagymát, keverd hozzá a megmosott, lecsepegtetett rizst, egy teáskanál őrölt pirospaprikát, illetve ízlés szerint sót, borsot. Töltsd meg a paprikákat a húsos keverékkel. Ha marad ki massza, formázz belőle gombócokat.
Az olajat öntsd egy nagyobb lábosba, és szórd rá a lisztet. Kevergetve pirítsd világos zsemleszínűre, majd szórj hozzá egy teáskanál őrölt pirospaprikát. Add hozzá a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Fűszerezd sóval, borssal, és rakd bele a töltött paprikákat. Amennyiben szükséges, adj még hozzá vizet. Fontos, hogy a lé ellepje a paprikákat. Főzd puhára körülbelül egy óra alatt. A végén dobj még hozzá kevés cukrot is.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések