A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország bejutott az élvonalba: hazánkban 89 százalék a friss diplomások foglalkoztatottsága


Magyarország az Európa Unió élcsapatába jutott, hiszen a friss diplomások foglalkoztatottsága 15 százalékkal, 89 százalékra nőtt 2010 óta – osztotta meg a hírt Orbán Balázs közösségi oldalán.   

A miniszterelnök politikai igazgatója kiemelte, a foglalkoztatottak száma soha nem volt még ilyen magas, a legfrissebb adatok alapján közel 4,8 millióan dolgoznak Magyarországon.

„A rendkívül kedvező adatokhoz nagyban hozzájárult az is, hogy jelenleg jóval több fiatal dolgozik, mint korábban: az Európai Unió statisztikai hivatala szerint a friss diplomások foglalkoztatottsági aránya 89 százalék, ami 15 százalékponttal több, mint 2010-ben volt” – hangsúlyozta Orbán Balázs bejegyzésében.

„A magyar diplomának értéke van a munkaerőpiacon. Ezek fontos eredmények, a kormány továbbra is elkötelezett a teljes foglalkoztatás és a munkaalapú társadalom elérése mellett” – zárta bejegyzését a politikus. 

Az adatok megtekinthetőek az alábbi linken

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések