A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar színekben versenyez tovább egy orosz sakknagymester


Szanan Szjugirov orosz nemzetközi sakknagymester a jövőben Magyarországot képviseli a versenyeken – jelentette csütörtökön az orosz állami hírügynökség. 

A 30 éves sakkozó a világranglista 31. helyén áll 2705-ös Élő-ponttal, ő a legmagasabban jegyzett sakkozó, aki sportállampolgárságot váltott – jegyezte meg a TASZSZ. Ennél jobb világranglista helyezése csak egyszer volt: idén májusban 2712 ponttal a 28. helyet foglalta el. Korosztályos versenyzőként világ- és Európa-bajnoki címeket szerzett.

A nemzetközi szövetség (FIDE) honlapján Szjugirov az aktuális világranglistán oroszként van feltüntetve, viszont a játékosokat bemutató portréban a neve mellett már a „Hungary” bejegyzés szerepel – írta az MTI.

Szergej Smagin, az Orosz Sakkszövetség alelnöke a TASZSZ-nak azt nyilatkozta, hogy Szjugirov egy erős sakkozó, de Oroszországban több ilyen szintű játékos is van. „Magyarországon szerintem garantált helye lesz a válogatottban” – mondta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések