A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macron kész támogatni az ECOWAS katonai invázióját Nigerben


Franciaország támogatni fogja a nigeri puccsisták elleni katonai fellépést, ha az ECOWAS Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közössége ilyen döntésre jut. 

Ezt Emmanuel Macron elnök jelentette be az ország nagyköveteinek éves konferenciáján. Az adást az elnök hivatalos közösségi média fiókjai közvetítették.

"Támogatjuk az ECOWAS diplomáciai és - ha úgy döntenek - katonai tevékenységét" - mondta a francia elnök.

Azt is elmondta, hogy nem fogja eltűrni a franciák fenyegetését Nigerben.

Macron emellett megemlítette a francia diplomaták munkáját Nigerben annak ellenére, hogy a hatalomra került lázadók a francia nagykövet távozását követelték az országból.

Július 26-án Nigerben puccs történt, az elnöki gárda elfogta az ország vezetőjét, Mohammed Bazoumot, azóta a rezidenciáján tartják fogva. A hadsereg parancsnokai is csatlakoztak a lázadáshoz. Július 30-án Nigerben tüntetők felgyújtották a francia nagykövetség épületét.

Közben tegnapelőtt a nigeri lázadók közölték, hogy az ország hadseregét maximális készültségbe helyezték. A döntést "a Niger elleni agresszió növekvő fenyegetése miatt" hozták meg.

Az Al Arabiya TV múlt héten arról számolt be, hogy az ECOWAS-államok katonai repülőterein megkezdődtek az előkészületek egy esetleges Niger elleni katonai műveletre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések