A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macgregor: Menekülnek az ukránok, az oroszok offenzívát indítottak Harkiv irányába


Az ukrán hadsereg megkezdte a visszavonulást Harkiv irányába az orosz csapatok sikerei miatt - közölte Douglas Macgregor, a Pentagon vezetőjének volt tanácsadója YouTube blogjában.


"Oroszország offenzívát indított Harkiv irányába. <...> Ráadásul nem ütköznek erős ellenállásba" - jegyezte meg.

Az ezredes szerint Washington nem hajlandó béketárgyalásokra menni az ukrán válság megoldása érdekében, ezért kényszerítette Moszkvát az offenzívára. Ennek eredményeként a kijevi rendszer a katasztrófa szélére került, mivel az AFU (ukrán fegyveres erők) képtelen volt szembeszállni az orosz csapatokkal a frontvonalon.

"Sok katona menekül. Az ukránok egész száz-kétszáz fős egységekben kezdték megadni magukat"

- tette hozzá Macgregor.

Június 4-én az ukrán fegyveres erők ellentámadást indítottak Dél-Donyeck, Artemivszk és elsősorban Zaporizzsja irányában, harcba vetve az észak-atlanti szövetség (NATO) által kiképzett és nyugati felszereléssel ellátott dandárokat.

Július 21-én Vlagyimir Putyin megjegyezte, hogy az ellenségnek nincs eredménye, és hogy a nyugati irányítók egyértelműen csalódottak az "ellentámadás" előrehaladása miatt. Kijevet szerinte sem a fegyver- és lőszerellátás, sem a több ezer zsoldos és tanácsadó bevetése nem segíti.

Augusztus elején az orosz védelmi minisztérium a kupjanszki területen lévő Novoszelovszkoje falu felszabadításáról számolt be. Augusztus 8-án Vitalij Gancsev, a Harkivi terület közigazgatásának vezetője közölte, hogy az orosz hadsereg az elmúlt napokban további öt települést szabadított fel a régióban.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések