A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták az újbudai hajléktalangyilkosság gyanúsítottját


A gyanúsítottat korábban állatkínzás miatt ítélték el  

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint augusztus 27-én éjjel a XI. kerületben az utcán agyonvert egy embert – tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben szerdán.

Az eljárás eddigi adatai szerint a járdán ittasan alvó sértettet a gyanúsított legalább hétszer nagy erővel fejbe ütötte. A sértett az orvosi segítség ellenére belehalt a bántalmazásba.

A gyanúsításban szereplő cselekmény védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megállapítására lehet alkalmas.

A büntetett előéletű gyanúsítottat korábban különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás miatt felfüggesztett börtönre, hatóság félrevezetése miatt pénzbüntetésre, valamint bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A gyanúsított jelen cselekményét egy másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A rendőrség korábban azt közölte: augusztus 27-én éjjel a XI. kerület, Rimaszombati úton találtak egy 33 éves sérült férfit a járdán, aki kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe. A rendőrök a helyszínről előállították a sértett három ismerősét, egyiküket, egy 31 éves férfit meggyanúsították azzal, hogy bántalmazta mellette alvó társát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések