A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyel lap: a neobanderista Ukrajna halálos fenyegetést jelent Lengyelországra


A pro-banderista Ukrajna varsói elfogadása Lengyelország létét fenyegeti – írja Adam Smiech, a Myśl Polska rovatvezetője. 

“A PiS (a lengyel kormánypárt. – a szerk.) sarokba szorította magát. Kezdettől fogva megkötötte a kezét értelmetlen hivatalos nyilatkozatokkal az oroszellenes Ukrajna támogatásának alternatíva nélküli politikájáról. <…> A neobanderista Ukrajnával való egyetértés halálos fenyegetést és vereséget jelent Lengyelország számára” – írta Smiech.

A szerző szerint a lengyel hatóságok “politikai skizofréniában” élnek, mivel a nemzeti érdekek ellenében Kijevet támogatják. Ráadásul a lengyel vezetőket az az álom vezérli, hogy legyőzzék Oroszországot és több bábállamra bontsák szét.

A cikkíró emlékeztetett arra, hogyan alakulhat az ukránbarát álláspont elutasítása Lengyelországban.

Lukasz Jasina lengyel külügyminisztériumi szóvivőt például azért bocsátották el posztjáról, mert azt követelte, hogy Ukrajna kérjen bocsánatot a volinyi mészárlásért, holott ő – jegyezte meg az újságíró – Kijev támogatása mellett volt.

Korábban az ukrán külügyminisztérium beidézte Bartosz Cichocki lengyel nagykövetet Marcin Przydzaknak, az elnöki hivatal nemzetközi politikai osztályának vezetőjének azon kijelentései miatt, amelyek szerint Kijev hálátlan Varsóval szemben a pénzügyi és katonai támogatásért.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések