A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lelövéssel fenyegette meg a fagylaltosnőt Orosházán, a bíróság letartóztatta a férfit


Súlyos testi sértés bűntette és rablás bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy 34 éves, büntetlen előéletű. gyulai illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfi letartóztatását. Bántalmazta az unokatestvérét, illetve ki akart rabolni egy fagylaltot árusító standot. 

A vádirat szerint a férfi idén májusban szívességi lakáshasználóként élt Orosházán, az unokatestvérénél. Május 6-án, az éjszakai órákban a két férfi összeszólalkozott, és a terhelt egy alkalommal, ököllel arcon ütötte rokonát, akinek ettől eltört az orrcsontja. Emiatt az Orosházi Rendőrkapitányság a férfit gyanúsítottként hallgatta ki, ez azonban nem tartotta vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől.

A férfi augusztus 1-jén, a délelőtti órákban Orosházán, a Kossuth utcában odament egy fagylaltárusító pavilonhoz, és az ott dolgozó nőt felszólította, hogy a kasszában lévő bevételt adja át neki. Azzal fenyegette meg, hogy ellenkező esetben lelövi. A vádlottnál lövés leadására alkalmas fegyver nem volt, ettől függetlenül a sértett a fenyegetéstől megijedt. A kasszában százezer forint körüli összeg volt, de ezt az alkalmazott nem adta át a férfinak. Ekkor a terhelt a nőt a saját pénzének átadására szólította fel. A sértett azt mondta neki, hogy nincs nála pénz. A férfi távozott, majd Szegedre utazott, ahol a Tisza-parton próbált pénzt kéregetni. A rendőrök itt fogták el.

A férfinél az ügyészség álláspontja szerint a letartóztatás több különös oka is fennállt: a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás manipulálásának lehetősége, valamint a bűnismétlés ténye és veszélye. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések