A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Lelöklek a vonatról!” – lefejelte a kalauzt a jegy nélkül utazó, részeg karcagi férfi, fegyház vár rá


Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emeltek vádat azzal a karcagi férfival szemben, aki ittasan, jegy nélkül utazott, majd lefejelte a kalauzt. 

Dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint ittas állapotban utazott egy karcagi férfi március 23-án délután Szolnok felől Hatvan irányába. A kalauz Jászberény felé közlekedve felszólította a férfit, hogy menetjegy hiányában Jászberényben szálljon le a vonatról, továbbá hozzátette, hogy rendőri intézkedést fog kérni, amennyiben a felhívásnak nem tesz eleget. Ekkor a férfi a jegyvizsgálót veréssel és rugdosással fenyegette meg, sőt, azt is kilátásba helyezte, hogy lelöki a vonatról. A kalauzhoz lépett, majd orronfejelte.

A jegyvizsgáló a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett.

Az ügyészség a személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt többszörösen büntetett – többszörös és különös visszaeső – karcagi férfival szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint arra tett indítványt a vádiratában, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság hivatott dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések