A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lavrov: Ukrajna borús jövő elé néz


A Nyugat az utolsó ukránig harcol Oroszország legyőzéséért, de ennek a tervnek a kilátásai nem állnak jól – mondta az orosz külügyminiszter az International Affairs című lapnak adott, szombaton megjelent interjúban. Az OroszHírek lapszemléje szerint Szergej Lavrov hozzátette: a kijevi hatóságok és pártfogóik számára meglehetősen borúsan néz ki a jövő.  

„Minél tovább tartanak a fegyveres összecsapások, annál kisebb lesz a nyugati befektetők étvágya arra, hogy hozzájáruljanak az ukrajnai konfliktus utáni helyreállításhoz, és annál gyengébb lesz a hitük abban, hogy Ukrajna sikeres lesz a harctéren vagy hogy képes lesz bármilyen formában és bármilyen határokon belül megőrizni az államiságát” – fogalmazott a tárcavezető.

Majd hangsúlyozta: Kijev képtelen lesz az államadósság visszafizetésére, amely így nagy valószínűséggel további inflációt és alacsonyabb életszínvonalat okoz a nyugati államokban.

Lavrov megemlítette a Heritage Foundation nemrégiben készült elemzését, amely szerint az Egyesült Államok már 113 milliárd dollárt adott Ukrajnának, ami háztartásonként 900 dollárt jelent. „Plusz 300 dollár kamatot a megfelelő adósságszolgálatért” – jegyezte meg.

A nyugati vezetők megfogadták, hogy támogatják Kijevet amíg csak szükséges, és úgy tűnik, hogy az utolsó ukránig tartó harcot választották, ahogy Volodimir Zelenszkij elnök is, de az Egyesült Államoknak nem a legjobb a történelmi múltja, amikor szövetségesei támogatásáról van szó – emlékeztetett.

Ezek után felidézte, hogy 1973-ban Washington egyik pillanatról a másikra megvonta a katonai segélyt Dél-Vietnamtól, 2021-ben pedig Aszraf Ghani afganisztáni rezsimjétől, s ezek a lépések azonnal az USA-hoz hű kormányok bukását okozták.

„Jobb lenne, ha ellenfeleink megértenék, hogy az Oroszországgal való konfrontáció hiábavaló, és civilizáltabb, azaz politikai és diplomáciai eszközökre térnének át az érdekegyensúly elérése érdekében” – zárta az interjút Lavrov.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések