A csodás tepsis krumpli hagymától szaftos, és ropogós baconcsíkok adják meg az ízét.
A baconös-hagymás tepsis krumpli jó lesz főételnek is, de ha valamilyen ünnepi alkalomra készülsz, akár izgalmas köretként is jól működik. Az egészet sűrű tejszínes-tejfölös szósz fogja össze, amelybe reszelt sajt is kerül. A krumplit ne főzd túl, mivel a sütőben még puhulni fog.
Hozzávalók
👉 1 kg krumpli
👉 15 dkg bacon
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 hagyma
👉 1.5 dl tejszín
👉 1.5 dl tejföl
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olaj
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg negyedóra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, hogy kihűljön. A bacont közben vágd csíkokra, a hagymát cikkekre. A tejszínt keverd el a tejföllel és a reszelt sajttal, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal.
Egy tepsit kenj ki olajjal. A kihűlt krumplit hámozd meg, szeleteld fel, és egyengesd el a tepsiben. Óvatosan sózd meg. Pakold meg a baconnel és a hagymával, majd forgasd össze a sajtos-tejszínes keverékkel. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó 15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy az egész megpirulhasson.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések