A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Klasszikus lecsós szelet: csirkemellből is szaftos és omlós lesz


A békebeli lecsós szelet megunhatatlan főétel. Tepsiben összesütve még gazdagabb ízeket kapsz.


A lecsó számtalan módon asztalra kerülhet: tojással, kolbásszal, vagy úgy, ahogy a franciák készítik, tepsiben sütve, netán hússal tálalva. A friss zöldségek és a puha csirke harmonikus összhangja bárkit elkápráztat. Ha bírod a csípős ízeket, ne hagyd ki a chilit vagy a hegyes erős paprikát se!

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 szelet csirkemell
👉 5 db közepes paprika
👉 4 db paradicsom
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 evőkanál őrölt pirospaprika
👉 3 evőkanál olaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 csípős paprika (opcionális)
👉 petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

A paprikákat, a paradicsomot és a vöröshagymát tisztítsd meg, majd vágd fel a zöldségeket vékony szeletekre, a fokhagymát zúzd össze. A csirkemellet mosd meg, és itasd le róla a vizet papírtörlővel. Kicsit klopfold ki a szeleteket, sózd, borsozd, majd kevés olajon süsd meg oldalanként 2-2 percig.

Vedd ki a húst, ha szükséges, tegyél még zsiradékot a serpenyőbe vagy a lábosba. Dobd bele a vöröshagymát, és párold üvegesre. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, a paprika és a paradicsom is. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Keverd össze, hogy az illatos fűszerek jól átjárják a zöldségeket, és párold pár percig, amíg kicsit megpuhulnak.

Ezt követően rendezd a csirkemelleket olajjal kikent tepsibe, és kanalazd a szeletekre a lecsós alapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a húst körülbelül 30 percig. Tálaláskor a lecsós szeletet petrezselyemmel is megszórhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések