A békebeli lecsós szelet megunhatatlan főétel. Tepsiben összesütve még gazdagabb ízeket kapsz.
A lecsó számtalan módon asztalra kerülhet: tojással, kolbásszal, vagy úgy, ahogy a franciák készítik, tepsiben sütve, netán hússal tálalva. A friss zöldségek és a puha csirke harmonikus összhangja bárkit elkápráztat. Ha bírod a csípős ízeket, ne hagyd ki a chilit vagy a hegyes erős paprikát se!
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 szelet csirkemell
👉 5 db közepes paprika
👉 4 db paradicsom
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 evőkanál őrölt pirospaprika
👉 3 evőkanál olaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 csípős paprika (opcionális)
👉 petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A paprikákat, a paradicsomot és a vöröshagymát tisztítsd meg, majd vágd fel a zöldségeket vékony szeletekre, a fokhagymát zúzd össze. A csirkemellet mosd meg, és itasd le róla a vizet papírtörlővel. Kicsit klopfold ki a szeleteket, sózd, borsozd, majd kevés olajon süsd meg oldalanként 2-2 percig.
Vedd ki a húst, ha szükséges, tegyél még zsiradékot a serpenyőbe vagy a lábosba. Dobd bele a vöröshagymát, és párold üvegesre. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, a paprika és a paradicsom is. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Keverd össze, hogy az illatos fűszerek jól átjárják a zöldségeket, és párold pár percig, amíg kicsit megpuhulnak.
Ezt követően rendezd a csirkemelleket olajjal kikent tepsibe, és kanalazd a szeletekre a lecsós alapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a húst körülbelül 30 percig. Tálaláskor a lecsós szeletet petrezselyemmel is megszórhatod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések