A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kínában napi két órában korlátoznák a gyerekek mobilhasználatát


Kínában nemrég létrehozták a Kínai Kibertér-felügyelet nevű hatóságot, amely a nevének megfelelően az állampolgárok online életét hivatott kontrollálni. Most ők dolgoztak ki egy radikális szabályzattervezetet, miszerint napi két órában korlátoznák a 18 év alattiak okostelefonok képernyőjén töltött idejét.


A felügyelet ezt azért indítványozta, hogy csökkentsék a gyerekek alkalmazásoktól való függőségét. 2021-ben már bevezettek egy olyan szabályt, ami ennek az előképe. Akkor úgy döntöttek, hogy a 18 év alattiak heti három óránál többet nem tölthetnek videójátékokkal.

Mindezt úgy tudják ellenőrizni, hogy minden okoseszköznek rendelkeznie kell egy 18 év alattiaknak szánt „kiskorú móddal”. Ez lehetővé teszi a szülők számára, hogy szabályozzák, mit látnak a gyerekek, és az internetszolgáltatók számára azt, hogy a felhasználó életkora alapján mutassák a tartalmakat.

A felügyelet szabálytervezete a gyermekeket különböző korosztályokba sorolja, és életkoruktól függően különböző korlátozásokat ír elő. Eszerint a három év alatti gyermekeknek kizárólag dalokat és hanganyagokra összpontosító tartalmakat lehetne mutatni. A 12 és 16 év közöttieknek pedig oktatási anyagokat és hírekről szóló tartalmakat lehet mutatni.

A nyolc év alatti gyermekek legfeljebb napi negyven percet tölthetnek okostelefonon. A nyolc évnél idősebb, de 16 év alatti gyerekek legfeljebb napi egy órát használhatják a telefonjukat. A 16 és 17 év közöttiek legfeljebb két órán keresztül használhatják a készüléküket.

Mindegyik okoseszköz este tíztől a következő nap reggel hatig nem nyújthat szolgáltatást a gyerekeknek a rendelettervezet szerint. Ezeket a szabályokat még nem fogadták el, de nyilvános konzultációra bocsátják.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések