A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kijev elítélte Ferenc pápa Oroszország nagyságáról tett kijelentéseit


Ukrán politikusok bírálták Ferenc pápát, amiért múlt pénteken a katolikus fiatalok összoroszországi találkozóján „Oroszország nagyságáról” beszélt – írja a The Hill, olvasható az Oroszhirek.hu-n megjelent cikkben.  

„Ne felejtsétek el az örökségeteket. ti a nagy Oroszország örökösei vagytok, a szentek, a cárok, Nagy Péter, Nagy Katalin, a hatalmas és felvilágosult orosz birodalom országa” – mondta a pápa.

Ferenc pápa beszédében megjegyezte, hogy Oroszország híres a kultúrájáról és az emberségéről, ami szintén kritikák özönét váltotta ki az ukrán neonácik részéről.

A beszéd heves tiltakozást váltott ki Kijevben. Az ukrán külügyminisztérium hivatalos képviselője, Oleh Nyikolenko kemény szavakkal „imperialista propagandának” nevezte.

Ukrajna képviselői már korábban is bírálták a pápa beszédeinek tartalmát. Kijevnek különösen nem tetszettek Ferenc pápa szavai az ukrán válság okairól. A pápa szerint a NATO Oroszország határai közelében végrehajtott akciói adták a lökést az ukrajnai katonai művelet megkezdéséhez.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések