A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült: ilyen súlyos büntetést kaphat a kilőtt svájci farkas miatt az egyik vadász


Az egész országot bejárta a hír: egy vadász kilőtte azt a Svájcból indult farkast, amely azért indult útnak, hogy párt keressen magának. Ami még megdöbbentőbb: a tettes egy 9 éves gyerek – olvasható a borsonline.hu cikkében. 

Ahogy korábban megírtuk, elfogtak és őrizetbe vettek két férfit – köztük egy hivatásos vadászt – a Magyarországon lelőtt jeladós svájci farkas ügyében. Mint kiderült, a valódi tettes az egyik vadász 9 éves fia volt. A fél Európán bántatlanul átjutott, jeladóval nyomon követett farkas párkeresés céljából vándorolt Magyarországon, mielőtt lelőtte a 9 éves fiú. Apjára és annak vadásztársára, aki fegyvert adott a gyerek kezébe, több év börtönbüntetés vár.

A farkas több száz kilométert kóborolt

Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat vándorlását sokan követték, hiszen a rajta lévő nyomkövető eszköz folyamatosan jelezte, hogy a farkas éppen merre jár, vajon hol talál új családra. Április elején azonban a nyomkövető elhallgatott, és nagyon rövid időn belül felmerült, hogy az úton lévő farkas elpusztulhatott. 

Ahogy arról korábban a Bors beszámolt, a rendőrség két férfit fogott el a svájci farkas lelövése miatt, akik feltehetően az állat elejtése után a tetemről a jeladót levágták és a Hernád folyóba dobták. A szerkezetet a nyomozók búvárok segítségével megtalálták. A Borsod Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője az üggyel kapcsolatban közölte, hogy az egyik férfi fia ölhette meg a védett farkast. 

„Az egyik gyanúsított a 9 éves gyermeke felügyeletét rábízta a másik gyanúsítottra abból a célból, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Ezt követően az állat tetemét egy kocsiba tették, a négyezer euró értékű jeladóját levágták és a folyóba dobták" – fogalmazott Barkó Tamás.

Bizonyítottság esetén egyiküket, N. Györgyöt akár 12 év szabadságvesztésre is ítélhetik halmazati büntetésül, társa 1–5 év szabadságvesztésre számíthat – írja a Magyar Nemzet.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések