A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Kiakasztotta a biztonsági kötelet” – szakadékba zuhant egy magyar nő a Megyer-hegyi tengerszemnél


A balesethez mentőhelikoptert is hívtak, ami végül a miskolci Vármegyei Központi Kórházba szállította a sérültet 

A túrázók szerint borzasztó volt végignézni, ami történt. Információink szerint először rosszullétre panaszkodott, majd a túravezető határozott tiltása ellenére kikapcsolta a biztonsági kötelet, ami után szinte azonnal leszédült a sziklaperemről - írta a Borsonline. 

Mászás közben lett rosszul egy nő július 31-én a Megyer-hegyi tengerszemnél. A népszerű túrahely Facebook-oldalán osztották meg a hírt, melyben leírták: a hölgy rosszul lett, majd zavart állapotában – a túravezető határozott tiltása ellenére – lecsatolta magáról a biztonsági felszerelést és leszédült a sziklaperemről. Lapunk elérte az egyik férfit, aki ugyanazon a túrán vett részt, amin a szerencsétlenül járt nő.

Szervezett túrán lett rosszul 

A Megyer-hegyi tengerszem oldalán olvasható tájékoztatás szerint a baleset július 31-én hétfőn, déltájban történt, egy szervezett túrán. A hölgy mászás közben lett rosszul, majd annak ellenére, hogy a túravezetője felszólította, ne tegye, lecsatolta a biztonsági felszerelést a drótkötélről. Ezt követően sajnos leszédült a sziklaperemről. 

Két métert zuhant, bele a szakadékba 

„Miután a nő leesett, egy métert zuhant egy sziklapárkányig, majd onnan még egy métert. Emiatt hámsérülései és agyrázkódása lett, amit már a helyszínre riasztott mentők állapítottak meg” – írták. A baleset sérültjéhez mentőhelikoptert is hívtak, ami végül a miskolci Vármegyei Központi Kórházba szállította a sérültet. 

„Mi ott másztunk szinte mellette” 

 Hát, elég durva volt az egész! – mondta egy túrázó. – A tervezett túra elején a vezetők elmondták nekünk a szabályokat, ugyanis csak ezután kezdhettünk el mászni. Már egy ideje haladtunk, amikor a nő rosszullétre panaszkodott. A túravezető mondta neki, hogy ne kapcsolja le magát a biztonsági kötélről, de szerintem megijedhetett és ezért nem hallgatott rá. A következő pillanatban már fordult is bele a szakadékba… Mentőhelikopter vitte el. Úgy tudom, már jobban van és haza is engedték a kórházból – zárta beszámolóját.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések