A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiakadtak a lakók a panelházak tetején rollerező fiatalok miatt: „Nem szeretnék reggel arra kelni, hogy valakit éppen itt rajzolnak körbe a rendőrök”


Felháborodtak a lakók a fiatalok viselkedésén, akik a házak tetejét használták akadálypályának – olvasható a Blikk.hu cikkében.  

A lap is beszámolt az igencsak ijesztő mutatványról, amelyet fiatalok hajtottak végre Miskolcon: többen is a tízemeletes panelházak tetején rollereztek, valamint egyik házról a másikra ugráltak át. Az esetről videó is készült.

A helyi lakosok meglehetősen megdöbbentek az eset hallatán, többen felháborodásukat fejezték ki. Egyikük, Nagyné Herdik Piroska elmondása szerint már korábban is megtörtént, hogy a fiatalok a tetőn „bandáztak", de ilyesmire még nem volt példa.

„Több évtizede lakom a lakótelepen, egy csendes nyugodt környék ez, és felháborít, hogy ilyen negatív dolgokkal kerülünk a hírekbe. Ezek a tizenévesek máshonnan jöhetnek ide, és szerintem a szüleik sem tudják, hogy pontosan mit csinálnak itt, hiszen egy normális ember fel tudja mérni, hogy milyen veszélyekkel járhat ez" 

– mondta a lakó.

Nagy Erzsébet az egyik érintett panelben él, és elmondása szerint ez a magasság, valamint az, hogy a házak egy méterre sincsenek egymástól, igencsak kecsegtető tud lenni a kalandvágyó tinédzserek számára, de ugyanakkor végzetes is lehet.

„Fiatalon az ember nem úgy gondolkodik, mint egy idősebb, így természetes, hogy vagánynak tartják, amit tesznek. Régen az emberek maximum napoztak a panelek tetején, ma meg már ugrálnak. Engem elszomorít, hogy a fiatalok erre vetemednek. Ezek a panelek körülbelül 35 méter magasak, ilyen magasságból egy esés végzetes lehet, nem szeretnék reggel arra kelni, hogy valakit éppen itt rajzolnak körbe a rendőrök" 

– szögezte le a boon.hu-nak, amely a rendőrségtől megtudta, hogy a tetőkön való tartózkodás önmagában nem minősül bűncselekménynek, azonban a rendőrség közbeléphet, ha azt észlelik, hogy személyi vagy vagyonbiztonsági veszély áll fenn.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések