Akkor a legfinomabb a sertésraguleves, ha friss, roppanós zöldségekkel készíted.
A sok-sok zöldséggel készített, gazdag sertésraguleves tökéletes bevezetője lehet egy hétvégi ebédnek. Előre megfőzött, vitamindús alaplével dolgozz, a hús pedig a sertés combjából vagy lapockájából az igazi. Húslevest számtalan módon készíthetsz, van, amelyik órákon keresztül fő, és van, ami viszonylag rövid idő alatt készen van.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg sertéscomb vagy lapocka
👉 10 dkg morzsolt kukorica
👉 4 babérlevél
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 sárgarépa
👉 1 l alaplé
👉 1 fehérrépa
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 csokor petrezselyem
👉 0.25 zellergumó
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A húst kockázd fel, forgasd össze sóval és borssal, és tedd félre. Közben a zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. Az apróra vágott hagymát párold üvegesre az olajon. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a befűszerezett húst. Kevergetve pirítsd fehéredésig, ezután húzd le a tűzről, és hintsd meg pirospaprikával.
Keverd össze, és öntsd fel alaplével. Ezt is sózd és borsozd meg, dobd mellé a babérlevelet és a felszeletelt zöldségeket, és lassú tűzön kezdd el főzni. Nagyjából egy óra kell neki, hogy megpuhuljon, ekkor add hozzá a lecsepegtetett kukoricát. Szórd meg aprított petrezselyemmel, még egyet forralj rajta, és tálalhatod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések