A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Késekkel felfegyverkezett migránsokat kaptak el


Összesen 670 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szerdán az országban – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében 18 csoportban 605 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon, Ruzsán és Szegeden. Találtak még migránsokat Győr-Moson-Sopron, Pest és Bács-Kiskun vármegyében is. 

A határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 2, a Csongrád-Csanádin pedig 200 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a magyar határt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, iraki, kínai, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerbiai Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy 382 illegális migránst találtak a rendőrök egy kiterjedt, az illegális migráció visszaszorítására irányuló akcióban, amelyet Zombor térségében hajtottak végre. A több órás akcióban több mint 300 rendőr vett részt a csendőrség tagjaival együtt. A környék átvizsgálásakor több kést, 240 külföldi személyazonosító- és úti okmányt, valamint 18 telefont találtak. Letartóztattak egy szír állampolgárt, akinél körülbelül 270 gramm növényi anyagot, gyaníthatóan marihuánát találtak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések