Igazi, nyárias hangulatú krumplifőzeléket dobhatsz össze újkrumpliból, joghurttal és kaporral ízesítve.
Ez a krumplifőzelék joghurttól savanykás, kaportól illatos, ráadásul liszt nélkül, önmagával sűrítve fő. Érdemes újkrumpliból készíteni, amíg kapható. A főzelék olcsó, változatosan elkészíthető finomság, amivel ráadásul általában munka is kevés van: ebben a válogatásban te is megtalálhatod a kedvencedet.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg újkrumpli
👉 22.5 dkg görög joghurt
👉 6 dl alaplé
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 babérlevél
👉 1 kis hagyma
👉 0.5 csokor kapor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A krumplikat tisztítsd meg. Megpucolni nem kell őket. Vágd őket kockákra, de a kisebb darabokat egyben is hagyhatod.
A felaprított hagymát párold üvegesre az olívaolajon, majd dobd hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, és egy perc pirítás után húzd le a tűzről. Keverd el a krumplival, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet, és nagyjából húsz perc alatt főzd a krumplikat puhára. Az sem baj, ha kicsit szétesnek, mint a paprikás krumplinál, de azért maradjon benne egész darab is.
A főzési idő végén egy merőkanállal merj ki egy adag krumplit, pürésítsd, majd keverd el a joghurttal. Öntsd vissza a lábosba, és forrald össze. Ha nem elég sűrű, még egy kevés összetört krumplit adj hozzá. A legvégén szórd meg felaprított kaporral.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések