A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

KamuGeri szerint az autóval közlekedők örülhetnek ha több biciklis lesz a városban


Rajtaütésszerűen létrehozott kerékpárutak, önkényes lezárások, forgalmi káosz, fullasztó dugók nap mint nap. Ez jellemzi a fővárosi utakat - írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint Karácsony Gergely a 2019-es önkormányzati választási kampányban azt ígérte, hogy a közösségi közlekedést és az alternatív közlekedési módokat részesítené előnyben az autókkal szemben. Azonban ebből eddig semmi sem valósult meg.

Egyre nehezebb a fővárosi autós közlekedés

Rendszeres dugók, folyamatos lezárások, bosszankodó sofőrök. Ez jellemzi a Karácsony Gergely vezette főváros útjait. A Magyar Nemzet szerint évek óta egyre nehezebb közlekedni Budapesten. A főpolgármester szerint az autósok is jobban járnak, ha több biciklis lesz a városban. Budapest első embere szerint ugyanis drasztikusan megnövekedett az autók száma és a város nem bír el több gépjárművet.

"Szerintem Európában, egy történelmi belvárosban az, hogy sávszerű autópályák vannak, egy idejét múlt hozzáállás" - tette világossá korábban hozzáállását a közlekedéshez Karácsony Gergely.

Karácsony szerint örülhetnek az autósok, ők azonban nem örülnek

Az autósok felháborítónak tartják a fővárosi önkormányzat döntéseit. Jelentősen megnehezítette a közlekedők dolgát a Blaha Lujza tér és Lánchíd elhúzódó átépítése és felújítása is. Ráadásul a hídra a felújítás után sem engedték vissza a gépjárművet.

A Magyar Nemzet emlékeztetett: Karácsony Gergely 2019-es őszi hivatalba lépése óta egyetlen olyan nagyobb beruházás sem indult el, amely a jelenleg regnáló főpolgármester kezdeményezése lett volna. Az M3-as metró felújítását, a Lánchíd-renoválást és a Blaha Lujza tér átépítését is még Tarlós István korábbi főpolgármester indította el, vagy terveztette meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések