Finom és egészséges lesz a hagyományos fasírt, ha a hús egy részét reszelt cukkinivel helyettesíted.
Sokféleképpen készíthetsz fasírtot: ez a cukkinis változat akkor lesz igazán egészséges és kalóriaszegény, ha az alapját darált pulykahús alkotja. A semleges ízű cukkini nyáron nem kerül sokba, így változatosan és olcsón főzhetsz vele. Tálalj a cukkinis fasírt mellé grillezett zöldségeket!
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg darált pulykahús
👉 5 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 cukkini
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, reszeld le, forgasd össze két teáskanál sóval, és hagyd állni negyedórát. Utána nyomkodd ki a levét, és tedd egy tálba. Add hozzá a darált húst, a zúzott fokhagymát, a borsot és az aprított petrezselymet, majd kanalanként annyi zsemlemorzsát, hogy jól gyúrható masszát kapj.
Formálj belőle lepényeket, és annyi olajon, amennyi félig ellepi, oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd készre. A kisült, ropogós fasírtokat szedd parírtörlőre, hogy felitassa a felesleges zsiradékot.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések