A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Juszt: A kegyetlenül buta magyar vezetés Trianonba vitte az országot


Na, akkor hogy ez a korlátozott értelmű is megértse – írja Juszt László, szellemi világítótornyából.

„»Ma 102 éve, 1921. augusztus 21-én szabadította fel Baranyát Horthy Nemzeti Hadserege a hazaáruló szocialisták alól. Ezzel Pécs és Baranya visszatért Magyarországhoz.«

Na, akkor hogy ez a korlátozott értelmű is megértse.

A kegyetlenül buta, ön- és országsorsrontó magyar vezetés – amely örökösének joggal tartja magát a mai államrezon – Trianonba vitte az országot. Ennek következtében érkeztek megszálló szerb (valamint szlovén és horvát) katonák Baranyába.

Az 1918. november 13-án aláírt katonai konvenció alapján szállták meg Pécset és Baranya nagyobb részét. NEM SZOCIALISTÁK, hanem SZERBEK! 1921 augusztusának végéig kellett elhagyniuk a baranyai területet. Meg is tették 1921. augusztus 21.-én, 33 hónapnyi szerb – és NEM SZOCIALISTA – elnyomás után a közigazgatást ezen a napon adták át hivatalosan a magyar kormánybiztosoknak.

Így azután nem kellett Horthynak felszabadítania sem Pécset, sem Baranyát. Ez most ennyire hülye, vagy ennyire bízik a mások hülyeségében?”



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések