A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Junior birkózó-vb - Lévai Levente ezüstérmes


Lévai Levente az idei U20-as Európa-bajnoki ezüstérme után a jordániai Ammánban rendezett korosztályos birkózó világbajnokságon is másodikként zárt. 

A nemzetközi szövetség (UWW) eredményközlő oldala szerint a BHSE 17 éves versenyzője szombaton szerb és török ellenfelét is technikai tussal győzte le, majd az elődöntőben 5-1-re múlta felül német riválisát.

A hazai szövetség tájékoztatása (MBSZ) alapján a legfiatalabb Lévai-fivér az orosz Imran Alijevvel csapott össze a vasárnapi fináléban. A mérkőzés elején viszont egy levitelnek következtében kétpontos hátrányba került, majd a bírók a folytatásban a magyar birkózót látták passzívabbnak, ezért leküldték parterhelyzetbe, Alijev pedig háromszor is megpörgette őt, így Lévai 9-0-s vereséget szenvedett és másodikként zárt.

A magyar csapat négy éremmel fejezte be a vb-t: Elekes Enikő (65) arany-, Lévai Levente (72) ezüst-, Terék Gerda (57) és Nyikos Veronika (76) bronzérmes, míg Szenttamási Róza (55) ötödik lett a jordán fővárosban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések