A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Izraelnek kémkedő „terroristákat" vettek őrizetbe a hatóságok Iránban


A rendőrségi művelet során 43, „használatra kész" bombát foglaltak le 

Iránban 14, Izraelnek kémkedő „terroristát” vettek őrizetbe egy négy tartományra kiterjedő hatósági művelet során – közölte szerdán az iráni hírszerzési minisztérium.

A rendőrségi művelet során 43, „használatra kész bombát” foglaltak le – áll a minisztérium közleményében.

A rendőrségi akciót azután rendelték el, hogy két hete a délen fekvő Siráz városában egy síita szentély elleni fegyveres támadásban ketten meghaltak, további tízen megsebesültek. A támadásért Teherán az Iszlám Állam terrorhálózatot tette felelőssé.

A hírszerzési minisztérium az országot érintő biztonsági kihívásokat sorolva azt állította, hogy európai országokban – Németországban, Dániában és Hollandiában – is bázisokat építettek ki olyan csoportok, amelyek Irán-ellenes akciók végrehajtásában vállalnak szerepet.

Az Irán és Izrael közötti ellenségeskedés hosszú múltra tekint vissza, Ebrahim Raiszi iráni elnök áprilisban például azzal fenyegetőzött, hogy az ország biztonságát veszélyeztető bármilyen fenyegetésre „Haifa és Tel-Aviv megsemmisítése” lesz Teherán válasza.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések