A török lecsó, vagyis a menemen hasonlít a miénkre, de kaliforniai paprikából készül, és nincs benne kolbász.
A szaftos török lecsó, a menemen egyszerű alapanyagokból készül: mindössze paprika, paradicsom, tojás és fűszerek alkotják. Bár a neten találni füstölt szalonnás alappal készülő vagy kolbásszal dúsított verziót is, a muszlim törökök hagyományosan biztos, hogy nem tennének bele ilyesmit.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 tojás
👉 4 paradicsom
👉 2 kápia paprika
👉 2 hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 késhegynyi chili
Elkészítés:
A felszeletelt hagymát serpenyőben, kevés olajon párold üvegesre. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, majd tedd bele a kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Szórd meg oregánóval, sóval, borssal, ízlés szerint chilivel, és tedd vissza a tűzre.
Negyedóra alatt főzd össze fedő alatt. Ennyi elég a paradicsomnak, hogy levet eresszen, és sűrű, finom szaft keletkezzen alatta. A végén üsd rá a tojásokat, és várj egy rövid időt, amíg lágyra sülnek.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések