A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Intenzív ízű török lecsó sok-sok paprikával és paradicsommal: a menemenhez tükörtojás is jár


A török lecsó, vagyis a menemen hasonlít a miénkre, de kaliforniai paprikából készül, és nincs benne kolbász.


A szaftos török lecsó, a menemen egyszerű alapanyagokból készül: mindössze paprika, paradicsom, tojás és fűszerek alkotják. Bár a neten találni füstölt szalonnás alappal készülő vagy kolbásszal dúsított verziót is, a muszlim törökök hagyományosan biztos, hogy nem tennének bele ilyesmit.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 tojás
👉 4 paradicsom
👉 2 kápia paprika
👉 2 hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 késhegynyi chili

Elkészítés:

A felszeletelt hagymát serpenyőben, kevés olajon párold üvegesre. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, majd tedd bele a kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Szórd meg oregánóval, sóval, borssal, ízlés szerint chilivel, és tedd vissza a tűzre.

Negyedóra alatt főzd össze fedő alatt. Ennyi elég a paradicsomnak, hogy levet eresszen, és sűrű, finom szaft keletkezzen alatta. A végén üsd rá a tojásokat, és várj egy rövid időt, amíg lágyra sülnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések