A fasírt egyszerű, olcsó, és mindenki szereti: mutatjuk, hogyan készítheted el a legfinomabbra.
A legfinomabb fasírt mindenkinek mást jelent, de ha így készíted, biztos, hogy nem fogsz csalódni. Az alapreceptet később tetszésed szerint variálhatod, különösen finom és szaftos lesz például akkor, ha a közepébe sajtot rejtesz. A kész kis golyókat kisütheted olajban, vagy körbetekerheted baconnel is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg darált sertéshús
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 zsemle (vagy 2,5 szelet kenyér)
👉 1 tojás
👉 1 kis hagyma
👉 1 dl tej
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre. A fokhagymát szintén aprítsd fel. Egyiket se zúzd össze vagy reszeld le. A zsemlét vagy kenyeret áztasd tejbe.
A húst tedd egy tálba. Add hozzá a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot, valamint a fokhagymát és a kihűlt hagymát. Formálj belőle lapos korongokat, és oldalanként öt perc alatt süsd őket olajban pirosra.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések