A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hungarikum gálakoncert lesz Debrecenben


Az est során a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta segítségével jelenítik meg a több mint ezeréves magyar kultúra történetét  

Szabadság, szerelem - Reformkori hőseink címmel Hungarikum gálakoncert lesz kedden este Debrecenben - közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.

A Református Nagytemplom előtti Kossuth téren megvalósuló koncert nemzeti értékeinket, tradícióinkat, büszkeségeinket, hungarikumainkat mutatja be – írták.

A közlemény szerint az est során a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta segítségével jelenítik meg a több mint ezeréves magyar kultúra történetét olyan neves művészek közreműködésével, mint Budai Beatrix, Miklósa Erika, Szántó Andrea, Boncsér Gergely, Molnár Levente.

Közreműködnek a koncerten a Kodály Filharmonikusok Kesselyák Gergely vezényletével, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Debreceni Népi Együttes, valamint Danyi Lőrinc és Cigányzenekara.

A fellépők Beethoven, Erkel, Kodály, Bartók, Kálmán Imre, Lehár Ferenc dallamait szólaltatják meg. A gála rendezője Zakariás Zalán, műsorvezetője Gaál Zoltán. A koncert megtekintése ingyenes, ülőhelyek korlátozott számban érhetők el, helyfoglalás érkezési sorrendben lesz - jelezték a szervezők.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések