A hideg, joghurtos gyümölcslevest mindig olyan gyümölcsből készítheted, ami épp van a hűtődben.
A hideg joghurtos gyümölcsleves többek között azért fantasztikus, mert bármilyen gyümölcsből finom lesz. Ha nem tudod, mit főzz ebédre, csak nézz körül a hűtőben. Ha árválkodik benne egy kis meggy, néhány szem barack vagy akár alma, és egy doboz hozzá való gyümölcsjoghurt, máris összedobhatod a hűsítő finomságot. Jó, ha a joghurt színben passzol a felhasznált gyümölcshöz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg gyümölcs (meggy, sárgabarack, alma stb.)
👉 4 db egész szegfűszeg
👉 2 dl gyümölcsjoghurt
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál zabpehelyliszt
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 fahéj fahéj
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A gyümölcsöket tisztítsd meg, szükség szerint magozd ki és darabold fel. Forgasd őket össze a cukorral és a fahéjjal, locsold meg a citromlével, és tedd egy fazékba. Öntsd fel vízzel, enyhén sózd meg, dobd bele a szegfűszeget, és főzd forrástól számítva öt-tíz percig, amíg megpuhulnak.
Közben a gyümölcsjoghurtot kézi habverővel keverd csomómentesre a zabpehelyliszttel. Adj hozzá egy-két evőkanálnyit a főzővízből, majd lassan csorgasd a forrásban lévő levesbe. Kevergesd, amíg kicsit besűrűsödik, ezután húzd le a tűzről. A kész levest állítsd hideg vízbe, hogy hamarabb lehűljön, ezután tedd a hűtőbe legalább három órára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések