A selymes, gazdag csokikrém, a puha piskóta és a kókusz kiváló kombinációja ez a mennyei torta.
Ha szereted a házias tortákat, akkor ez a csokis krémmel töltött, kókuszos édesség is a kedvenceid közé fog tartozni. A különféle piskóták tortaalapnak is tökéletesek. A vizes-olajos tészta kevésbé kényes, és szép magasra feljön. Ebből a mennyiségből egy vastagabb piskótát kapsz, de akár felezheted, és két lapot is süthetsz belőle. A krémhez használj minél jobb minőségű étcsokit.
Hozzávalók 12 szelethez
A piskótához
👉 16 dkg liszt
👉 8 dkg cukor
👉 6 db tojás
👉 6 evőkanál étolaj
👉 6 evőkanál víz
👉 5 dkg étcsoki
👉 5 dkg mazsola
👉 2 teáskanál sütőpor
A krémhez
👉 50 dkg étcsoki
👉 5 dl habtejszín
👉 10 dkg vaj
A tetejére
👉 kókuszreszelék ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, és géppel jól habosítsd ki. Részletekben öntsd hozzá az olajat, majd a vizet, és keverd tovább. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, majd fakanállal dolgozd csomómentesre a tésztát. Szórd hozzá a mazsolát és a kis darabokra vágott csokit.
Egy közepes nagyságú tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd a formában kicsit hűlni, majd helyezd rácsra.
A krémhez a csokit tördeld egy lábosba, öntsd rá a tejszínt, és kis lángon olvaszd fel a csokoládét. A tűzről lehúzva hűtsd ki, majd rakd hozzá a feldarabolt vajat, és verd habosra. A piskótát vágd két vagy három részre, és kend meg a krémmel. A maradék csokival vond be a torta tetejét. Ezután tedd a hűtőbe legalább egy órára, és tálalás előtt szórd meg kókusszal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések