A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hajótörés történt Tunézia partjainál


Tunézia partjainál meghalt egy húszéves férfi és egy csecsemő, miután elsüllyedt a csónak, amellyel többedmagukkal el akartak jutni Európába – közölte szombaton a tunéziai parti őrség.


 A csónakban húsz tunéziai indult el a veszélyes útra, 13 embert ki tudtak menteni, öt eltűnt – tették hozzá. A kimentettek között egyiptomi, eritreai, etióp és szíriai migránsok vannak.

Egy civil mentőhajó, a Life Support az olasz hatóságok koordinálásával megmentett péntek este 76 migránst egy túlzsúfolt hajóról a Földközi-tenger máltai kutató-mentő övezetében, és az olaszországi Nápoly kikötőjébe tart velük, várhatóan hétfőn ér oda – közölte szombaton a hajót üzemeltető, Emergency nevű civil szervezet. A hajó a líbiai partoktól csütörtök este indult el Európa felé.

Egy másik hajó pedig, az Astral, amelyet az Open Arms civilszervezet üzemeltet, szombaton már a szicíliai Porto Empedocle kikötőjében állt 59 megmentett migránssal. Az olasz hatóságok először nem akarták engedni kikötni az Astralt, visszaküldték volna Tunéziába, ahonnan indult, aztán mégis megadták a szicíliai kikötési engedélyt A kimentettek között egyiptomi, eritreai, etióp és szíriai migránsok vannak. közölte az Open Arms.
   
A libanoni hadsereg közölte szombaton, hogy őrizetbe vett 130 szíriait és négy libanonit, akik az észak-libanoni partoktól akartak hajókon eljutni Európába. Gyakran történik hasonló eset, de ilyen nagy számban egyszerre még soha nem akartak elindulni. Az út „szervezője" egy libanoni állampolgár volt, őt le is tartóztatták, és nyomozás indult az ügyben – tette hozzá a hadsereg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések