A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyönyörű és egyszerű kókuszos zebratorta: így adja ki a legszebb mintát


Készítsd el a gyönyörű és egyszerű zebratortát, amelybe most kókuszreszelék is kerül!


A kókuszos zebratorta most olajos-vizes piskótából készül. A sima és a kakaós réteg lágyan olvad egymásba, a legszebb pedig úgy lesz, ha egymásra rétegzed őket. A kettészedett tészta egyik felébe most keverj kókuszreszeléket, így még izgalmasabb lesz.

Hozzávalók 8 adaghoz

👉 35 dkg liszt
👉 25 dkg porcukor
👉 5 tojás
👉 2.5 dl olaj
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 2 evőkanál kókuszreszelék
👉 1.5 dl víz
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgákat keverd habosra a kétféle cukorral. Adagold bele először kanalanként a vizet és az olajat, utána szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan, több részletben forgasd össze a tojásfehérjével.

A tésztát szedd két részre. Az egyikbe kanalazd bele a kakaóport, a másikba a kókuszreszeléket. Egy tortaformát kenj ki vajjal és szórj meg liszttel. A forma közepébe tegyél két evőkanállal a kókuszos résztából. Nem kell elkenni. Erre tegyél most két evőkanál kakaós részt. Így folytasd a rétegzést, amíg mindkét adag el nem fogy. A tészta szépen szét fog folyni. 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt süsd készre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések