Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes meggyes morzsasüti roppanós rétegekkel: zabpehely kerül a tetejére


A gluténmentes meggyes morzsasüti tetején roppan a zabpehely, belül pedig krémesre sül a gyümölcs.


A meggyes morzsasüti, vagyis a crumble gluténmentes változatban is isteni lesz. Bár a zabpehely egyébként sem tartalmaz glutént, ha biztosra akarsz menni, válassz mentes változatot, így a keresztszennyeződést is elkerülheted.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg zabpehelyliszt
👉 10 dkg zabpehely
👉 7.5 dkg cukor
👉 1 dl kókuszolaj
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 1 csipet só
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

A gyümölcsös részhez:
👉 35 dkg magozott meggy
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A zabpehelyből négy evőkanállal tegyél félre. A maradékot keverd össze a zabpehelyliszttel, a cukorral, a vaníliaaromával, a fahéjjal és a sóval, végül csorgasd hozzá a kókuszolajat, és dolgozd össze. A meggyet magozd ki, majd forgasd össze a cukorral, a citromlével és a keményítővel.

A tésztából három evőkanálnyit keverj össze a kimaradt zabpehellyel. Ebből lesz a morzsa. A többit egyengesd el egy kivajazott tepsiben, és told 200 fokos sütőbe tíz percre. Az így elősütött tésztára kanalazd rá a meggyet, erre morzsold rá a félretett tésztát, és told vissza a sütőbe fél órára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések