Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fitness recept: Almás morzsasüti


Ez a csodásan édes desszert az alma minden szerelmesét rabul ejti. Elkészítése egyszerű, az eredmény pedig téged is levesz a lábadról.  

A ropogós tészta, a reszelt alma és a tojásfehérjével kevert krémtúró együttesen az ízek tökéletes harmóniáját teremti meg. Ha olyan finomságot keresel, amelyet kávé mellé, nassolnivalóként vagy egészséges reggeli részeként is fogyaszthatsz, az almás morzsasüti a tökéletes választás számodra.

Hozzávalók a tésztához:

200 g teljes kiőrlésű liszt
50 g xilit
2 tojássárgája
50 ml repceolaj
30 ml zsírszegény tej
2 tk. sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

250 g reszelt alma
50 g durvára vágott dió
1 tk. fahéj

Hozzávalók a túrókrémhez:

2 tojásfehérje
30 g xilit
150 g puha, zsírszegény krémtúró (quark)


Elkészítés:

Keverd össze a lisztet a xilittel és a sütőporral. Add hozzá a tojássárgáját, a tejet és az olajat, majd dolgozd össze sűrű, nem tapadós tésztává. A tészta kétharmadát morzsold le, és nyomkodd egy sütőpapírral bélelt sütőtálca (20×20 cm) aljába. Egy tálban keverd össze a reszelt almát a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A keveréket egyenletesen oszlasd el a tálcára rakott tésztán.

Almás morzsasüti – elkészítés
Verd fel a tojásfehérjét a xilittel, amíg meg nem keményedik, és óvatosan forgasd bele a krémtúrót. Az elkészült krémréteget egyenletesen oszlasd el az almás rétegen, a tetejére pedig szórd rá a maradék tésztamorzsát.

Az előkészített desszertet helyezd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig. Mielőtt felvágod, hagyd, hogy teljesen kihűljön.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések