Ez a csodásan édes desszert az alma minden szerelmesét rabul ejti. Elkészítése egyszerű, az eredmény pedig téged is levesz a lábadról.
A ropogós tészta, a reszelt alma és a tojásfehérjével kevert krémtúró együttesen az ízek tökéletes harmóniáját teremti meg. Ha olyan finomságot keresel, amelyet kávé mellé, nassolnivalóként vagy egészséges reggeli részeként is fogyaszthatsz, az almás morzsasüti a tökéletes választás számodra.
Hozzávalók a tésztához:
200 g teljes kiőrlésű liszt50 g xilit
2 tojássárgája
50 ml repceolaj
30 ml zsírszegény tej
2 tk. sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
250 g reszelt alma50 g durvára vágott dió
1 tk. fahéj
Hozzávalók a túrókrémhez:
2 tojásfehérje30 g xilit
150 g puha, zsírszegény krémtúró (quark)
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet a xilittel és a sütőporral. Add hozzá a tojássárgáját, a tejet és az olajat, majd dolgozd össze sűrű, nem tapadós tésztává. A tészta kétharmadát morzsold le, és nyomkodd egy sütőpapírral bélelt sütőtálca (20×20 cm) aljába. Egy tálban keverd össze a reszelt almát a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A keveréket egyenletesen oszlasd el a tálcára rakott tésztán.
Almás morzsasüti – elkészítés
Verd fel a tojásfehérjét a xilittel, amíg meg nem keményedik, és óvatosan forgasd bele a krémtúrót. Az elkészült krémréteget egyenletesen oszlasd el az almás rétegen, a tetejére pedig szórd rá a maradék tésztamorzsát.
Az előkészített desszertet helyezd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig. Mielőtt felvágod, hagyd, hogy teljesen kihűljön.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések