A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felfegyverkezve vettek volna revansot ellenségeiken a gyöngyösi testvérek


Egy gyöngyösi családi háborúság vezetett bűnügyhöz 2018 telén. Kedden tárgyalta a Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa az az ügyet, melyben a vádlottakat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolták többek között. 

A tanács a bűnösség, a cselekmény minősítése és a büntetés tekintetében helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A szabadságvesztés büntetések végrehajtásának biztosítása érdekében a vádlottak a lakhelyüket jelentő várost nem hagyhatják el. Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2022 decemberében F. A. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és társtettesként elkövetett rongálás bűntette miatt, mint visszaesőt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, társtettesként elkövetett rongálás bűntette miatt, mint visszaesőt 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a vádlottak terhére súlyosításért, a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak testvérek, akik harmadik testvérükkel 2018 januárjában, az esti órákban különféle ütő- és vágóeszközökkel felfegyverkezve több rokonuk, ismerősük társaságában megjelentek egy másik család gyöngyösi lakóházánál. Ott ordítozva, fenyegetőzve kérték számon a családon másodrendű vádlott fiának aznap esti bántalmazását. A vádlottak a fenyegetések kíséretében ütötték a ház kapuját, betörték az utcafronti ablak redőnyét, majd ablakát is. A betört ablakon keresztül egy palackból benzint locsoltak a lakótérbe, azt meggyújtották. Ennek következtében a lakásban gyorsan terjedő tűz alakult ki. A házban a támadás idején több felnőtt és kiskorú gyermek tartózkodott, akiknek sikerült kimenekülni az épületből, így személyi sérülés a tűz miatt nem történt.

A megtámadott család férfi tagjai botokkal, kaszával, kalapáccsal felfegyverkezve kirohantak az utcára, hogy az ellenük irányuló további jogtalan támadást megakadályozzák. A két család tagjai között verekedés alakult ki, melynek során a náluk lévő eszközökkel kölcsönösen bántalmazták egymást. A verekedés következtében a támadók közül egy férfi maradandó fogyatékossággal járó életveszélyes koponyasérülést, a sértettek közül pedig 3 személy 8 napon belül gyógyuló szúrt-vágott sérüléseket szenvedett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések