A paprikás lisztbe forgatott, ropogós sült hekk az egyik legnépszerűbb strandkaja. Ha ezekre a trükkökre odafigyelsz, otthon sem fogod elrontani.
Ropogós sült hekk friss kenyérrel és kovászos uborkával: legtöbbünk számára nem létezik nélküle nyaralás. Jó hír, hogy akár otthon is könnyen, ráadásul sokkal olcsóbban el tudod készíteni. Két dologra figyelj oda: szobahőmérsékleten olvaszd ki, és megfelelően forró olajban, folyamatosan forgatva süsd.
Hozzávalók 2 darabhoz
👉 5 dl olaj
👉 2 nagy hekk
👉 2 púpozott evőkanál liszt
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 só
Elkészítés:
Elkészítés előtt néhány órával a halat vedd ki a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyd felolvadni. Ne használj hozzá se mikrót, se forró vizet, mert attól szivacsos lesz az állaga. A kiolvadt halat, ha szükséges, tisztítsd meg: a pikkelyeit vágd le, a hasát vágd fel, a belsőségeket távolítsd el. Az így előkészített halat irdald be, vagyis éles késsel fél centiméterenként vagdosd be. Ez roncsolja a szálkákat is. Dörzsöld be alaposan sóval, hogy a hasüregbe is jusson.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi ellepi a halat. Ellenőrzésképpen márts bele egy fogpiszkálót. Ha habzani kezd, jó a hőmérséklet: a halat ekkor, és ne korábban forgasd meg pirospaprikás lisztben, és tedd az olajba. Kétpercenként forgatva süsd negyedórát. A kész hekket szedd papírtörlőre, ami felitatja róla a felesleges zsiradékot.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések