Hirdessen itt

Észak-Korea azt állítja, nukleáris csapást szimulált Dél-Korea ellen


Két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek ki, hogy nukleáris csapást szimuláljanak dél-koreai katonai célpontokra. 

Az állami média szerint a teszteket figyelmeztetésnek szánták. A dél-koreai média megerősítettek a rakéták kilövését, beszámolójuk szerint a rakétákat éjfél körül lőtték ki a keleti partoknál. 

A dél-koreaiak és az amerikaiak egyébként most tartják közös éves hadgyakorlatukat, amit Észak-Korea provokációként él meg és elítél. Az észak-koreai hadsereg közlése szerint a gyakorlat célja az volt, hogy

„egyértelmű üzenetet küldjenek az ellenségnek”.

Észak-Korea újabb rakétázását Japán is bírálta, Fumio Kishida japán miniszterelnök szerint nemcsak Japán békéjét és stabilitását, de a nemzetközi közösséget is veszélyeztetik.

Észak-Korea az elmúlt hónapokban számtalan hasonló rakéta-kísérletet hajtott végre, Kim Dzsongunt pedig az ENSZ-szankciók sem nagyon érdeklik, többször megfogadta, hogy növelik a nukleáris robbanófejek gyártását és az erősebb fegyverek kifejlesztését. 

Közben Szergej Sojgu is járt Észak-Koreában, ahol az orosz védelmi miniszter megtekintette a fegyvereket, de Phenjan többször visszautasította a vádakat, miszerint fegyvereket szállítanának Oroszországnak az ukrajnai invázió támogatására.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések