A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Észak-Korea állítja: a rasszizmus elől szökött át hozzájuk az amerikai katona


A 23 éves Travis King nevű férfi még július 18-án, egy vezetett túra alkalmával szaladt át a két Koreát elválasztó zónán. 

Észak-Korea szerint azért lépett be a területére egy amerikai katona, mert „embertelen bánásmódot, és faji megkülönböztetést” tapasztalt a hadseregben. A 23 éves Travis King nevű férfi még július 18-án, egy vezetett túra alkalmával szaladt át a két Koreát elválasztó zónán. King beismerte, hogy illegálisan lépte át a határt, és menedéket keresett északon – jelentette a KCNA állami hírügynökség a BBC cikke szerint. Ez Phenjan első kommentárja az üggyel kapcsolatban az elmúlt egy hónapban. Az amerikaiak úgy reagáltak: nem tudják ellenőrizni az állítások hitelességét.

Közben aggódnak is az amerikai katona jóléte miatt, akiről az átkelése óta nem hallottak és nem is látták. Az USA a határvidéket felügyelő ENSZ Parancsnokság segítségével próbál tárgyalni King közlegény szabadon bocsátásáról, amely közvetlen telefonkapcsolattal rendelkezik az észak-koreai hadsereggel.

A koreaiak nem árulták el, mit akarnak csinálni a katonával, aki azonban elismerte: illegálisan lépett be az országba.

A KCNA közleménye nem közölte, hogy büntetőeljárás vagy büntetés vár-e rá, és nem tettek említést jelenlegi tartózkodási helyéről vagy állapotáról.

„A vizsgálat során Travis King bevallotta, hogy azért döntött úgy, hogy átjön a KNDK-ba [Észak-Koreába], mert rossz érzéseket táplált az embertelen bántalmazás és a faji megkülönböztetés ellen az amerikai hadseregen belül” – jelentette az észak-koreai médium, amely szerint King az is kifejezte, hogy hajlandó a KNDK-ban vagy egy harmadik országban menedéket keresni, mondván, hogy kiábrándult az „egyenlőtlen” és „rasszista” amerikai társadalomból.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések