A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy német zsoldos nyilatkozott, hogy mennyit fizetnek neki az ukránok


Egy német zsoldos, aki Ukrajna oldalán harcol, elárulta, hogy mennyit fizet neki az ukrán hadsereg – írja a Bild című német lap orosz nyelvű Telegram-csatornája.

A lap szerint a Ben nevű férfi korábban a Bundeswehrnél szolgált, majd csatlakozott az ukrán fegyveres erőkhöz. Elmondása szerint az ukrán hadseregben a fizetés attól függ, hogy a katona mennyi időt tölt a fronton.

“A hónap végén körülbelül 2000-2500 euró (kb. 760-950 ezer forint) jön ki. Ez elég sok Ukrajnának” – mondta a katonatiszt.

Június 17-én a The Guardian arról számolt be, hogy az ukrán drónkezelőknek a fizetésük mintegy 70%-át kell arra költeniük, hogy drónokat vásároljanak a front szükségleteihez. A kiadvány szerint az ukrán fegyveres erőknél azért alakult ki ilyen helyzet, mert hiányoznak a hadsereg szükségleteire elkülönített pénzeszközök.

Korábban az ukrán média arról számolt be, hogy az ukrán erők katonái, akik a Herszon régióban teljesítenek szolgálatot, nem kapnak “front” fizetéskiegészítést.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések