A sonkába tekert sárgadinnye egész Olaszországban népszerű előétel.
Ha valami egyszerű, de mégis mutatós fogást tálalnál a családnak vagy a vendégeidnek, készítsd pármai sonkába tekert sárgadinnyét! Az édes gyümölcs és a sós sonka találkozása mennyei fogást eredményez. Ha nem találsz pármai sonkát, készítheted bármilyen más, vékony, hosszú sonkaszeletből.
Hozzávalók 4 személyre
👉 15 dkg pármai sonka👉 10 dkg rukkola
👉 1 sárgadinnye
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sárgadinnyét vágd félbe, kés vagy evőkanál segítségével magozd ki, vágd szeletekre, és mindegyiket hámozd meg. A darabok köré tekerj egy-egy szelet sonkát.Egy tányér alján egyengesd el a rukkolaleveleket, erre pakold a sonkába tekert dinnyeszeleteket. Reszelj mindegyikre frissen őrölt színes borsot, és már tálalhatod is a mediterrán hangulatú előételt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések