Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édes sárgadinnyeszeletek sonkába tekerve: remekül hozzák ki egymás ízeit


A sonkába tekert sárgadinnye egész Olaszországban népszerű előétel. 

Ha valami egyszerű, de mégis mutatós fogást tálalnál a családnak vagy a vendégeidnek, készítsd pármai sonkába tekert sárgadinnyét! Az édes gyümölcs és a sós sonka találkozása mennyei fogást eredményez. Ha nem találsz pármai sonkát, készítheted bármilyen más, vékony, hosszú sonkaszeletből.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg pármai sonka
👉 10 dkg rukkola
👉 1 sárgadinnye
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A sárgadinnyét vágd félbe, kés vagy evőkanál segítségével magozd ki, vágd szeletekre, és mindegyiket hámozd meg. A darabok köré tekerj egy-egy szelet sonkát. 

Egy tányér alján egyengesd el a rukkolaleveleket, erre pakold a sonkába tekert dinnyeszeleteket. Reszelj mindegyikre frissen őrölt színes borsot, és már tálalhatod is a mediterrán hangulatú előételt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések