A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

DK: Súlyos gazdasági katasztrófa elé néz Magyarország


Péntektől két és félszer annyiért lehet tankolni, mint a Gyurcsány-kormány idején, súlyos gazdasági katasztrófa elé néz Magyarország, ha a kormány nem hagy fel azonnal az olyan megszorításokkal, mint a benzináremelés - mondta Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján. 

Az ellenzéki politikus, a DK árnyékkormányának energia- és rezsiügyi árnyékminisztere kifejtette: "folytatódnak az Orbán-kormány megszorításai és áremelései", péntektől 627 forint lesz a benzin és 628 forint a gázolaj literenkénti ára.

Közölte: 2009 első negyedévében, még a Gyurcsány-kormány idején, 247 forintba került egy liter benzin és 250 forintba a gázolaj. Ez azt jelenti, hogy "péntektől két és félszer annyiért fogunk tankolni, mint a Gyurcsány-kormány idején" - jelentette ki.

Hangsúlyozta:

súlyos gazdasági katasztrófa elé néz Magyarország, ha a kormány nem hagy fel azonnal az olyan megszorításokkal, mint a benzináremelés. Az elmúlt hónapok különadói, megszorításai és az infláció miatt bekövetkezett Európa-rekorder élelmiszerdrágulás után mára nyilvánvaló, hogy "a megszorítások és az áremelések politikája" elbukott

- fogalmazott.

Varju László kiemelte: nem az árakat, hanem a béreket és a nyugdíjakat kell emelni, erre készül "a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány a kormányváltás után". 

"Nem elvenni kell az emberektől, hanem adni nekik", ez az egyetlen módja annak, hogy helyreállítsák a magyar gazdaságot - mondta. Hozzátette: ehhez azonban "ennek a kormánynak mennie kell".

Kitért arra is, Varga Mihály pénzügyminiszter 2008-ban úgy fogalmazott, hogy az üzemanyagárak féken tartása azért különösen fontos, mert a benzin és a gázolaj árának emelkedése miatt más termékek is drágulnak, az infláció pedig tovább növekszik. A DK politikusa szerint ezért a kormány célja világos: újabb áremeléseket akarnak látni a boltokban, hogy "még több pénzt vehessenek ki a családok zsebéből".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések