A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dél-Franciaországban háromezer embert kellett evakuálni a tegnap délután keletkezett tűz miatt


Háromezer embert telepítettek biztonságos helyre dél-franciaországi kempingekből egy hétfő délután keletkezett heves erdő- és bozóttűz miatt.  

Az erős szél által táplált bozóttűz Pyrénées-Orientales megyében, Saint-André és Argeles-sur-Mer híres tengerparti üdülőhely között, Perpignantól nyugatra, a spanyol határ közelében tombol.

A több mint 500 tűzoltó 13 repülőgéppel és három helikopterrel együtt küzd a lángok ellen – közölte még hétfőn késő este Gérald Darmanin belügyminiszter.

A helyi hatóságok a legnagyobb óvatosságra szólították fel a környéken élőket és a turistákat.

Hétfő éjszakáig 480 hektár növényzet égett le. A tűzoltók az éjszaka folyamán annak megakadályozására összpontosítottak, hogy a tűz átterjedjen lakóházas területekre, ennek ellenére óvatosságból több házat és egy szupermarketet is evakuáltak. A kitelepített embereket sportcsarnokban és egy másik nagy középületben helyezték el. Saint-André város polgármestere katasztrofálisnak nevezte a helyzetet, és azt mondta, hogy még soha nem szembesültek ekkora tűzvésszel. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések