A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csoda finom túrótorta sütés nélkül: a tetején roppanós csokimáz terül el


A sütés nélkül készülő túrótorta teteje és alja egyaránt ropogós, középen pedig gazdag krém terül el.


A sütés nélkül készülő túrótorta ízre a Túró Rudira emlékeztetően savanykás. A tetejére olvasztott csokit csorgass, ha pedig igazán adsz az élvezeteknek, az oldalát is vond be a mázzal. Ha teheted, inkább lapzselatint használj, ne poralapút, mert sokkal egyszerűbb dolgozni vele.

Hozzávalók 12 szelethez

Az aljához:
👉 15 dkg vajas keksz
👉 8 dkg olvasztott vaj

A krémhez:
👉 50 dkg túró
👉 15 dkg porcukor
👉 10 g zselatin
👉 4 dl habtejszín
👉 1 citrom
👉 1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:
👉 10 dkg étcsoki
👉 0.5 dl tejszín

Elkészítés:

A kekszet daráld le vagy törd össze. A vajat olvaszd fel, és keverd a kekszhez. Nyomkodd az egészet egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet. Ehhez a túrót keverd ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a citrom reszelt héját és kifacsart levét.

A tejszínből egy decit tegyél félre, a maradékból verj kemény habot, és forgasd össze a túróval. A zselatinlapokat egyenként áztasd hideg vízbe egy-két percre, majd nyomkodd ki őket. A maradék egy deci tejszínt forrald fel, húzd le a tűzről, és öntsd a kinyomkodott lapokra. Kevergesd, amíg a zselatin feloldódik, majd add a túrókrémhez.

Egyengesd el a masszát a kekszes alap tetején, és tedd a hűtőbe három-négy órára, hogy összeálljon. A mázhoz a tejszínt olvaszd fel. Forrón öntsd a felkockázott csokira, és keverd egyneműre. Kend a torta tetejére, és tedd vissza a hűtőbe, amíg megszilárdul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések