A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csekk Katka: Én egy erős, toleráns, irigység- és gyűlölködésmentes, fejlődő, tisztességes, szolidáris Magyarországban hiszek”


A Momentum hazaárulója posztolt augusztus 20. alkalmából.

„Az államalapítás pontosan ezzel az elköteleződéssel kezdődött. Távolodtunk a kelettől, felvettük a kereszténységet, elköteleződtünk az európai értékrend mellett – amely ezer év alatt természetesen rengeteget változott. Azonban nem gyengült, hanem erősödött: nem véletlen, hogy az Európai Unió ma a világ egyik legfejlettebb régiója, ahol a II. világháború vége óta, lassan nyolcvan éve béke van.

Szent István ezeréves öröksége ma is abszolút aktuális, kijelöli hazánk helyét a világban. Időről-időre vannak, akik – saját, és nem a közösség érdekeit követve – megpróbálják Kelet felé tolni Magyarországot, de az elmúlt években világossá vált, hogy az orosz érdekszövetségben csak hanyatlás és erőszak várna ránk. Nem kérdés, hogy nem oda akarunk tartozni.

Ez nem jelenti, hogy Európa tökéletes lenne. Már négy éve dolgozom azért nap mint nap, hogy megerősítsük, jobbá tegyük a közösséget, ahová tartozunk. Olyan jogszabályok megalkotásán dolgozom, amelyek célja, hogy Európa, Európa tagjaként pedig Magyarország erősebb legyen, és fel tudja venni a harcot diktatúrákkal, korrupcióval, szociális kihívásokkal. Hogy mi legyünk a 21. század nyertesei.

Ehhez meg kell haladnunk a 20. század örökségét. Meg kell értenünk, hogy globalizált világ van, hogy csak szövetségben lehetünk erősek. És Magyarország szövetségeseinek az EU-ban van egy demokratikus, jogállami értékrendje, amelynek tiszteletben tartása – néhány politikus-oligarchán kívül – minden magyar ember érdeke. Ma ezt (is) jelenti a Nyugathoz tartozás, nemcsak azt, hogy útlevél nélkül utazhatunk a határon.

Én egy erős, toleráns, irigység- és gyűlölködésmentes, fejlődő, tisztességes, szolidáris Magyarországban hiszek.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések